Wat is energetische therapie?

Energetische therapie is een universele en oeroude behandelwijze van ziekten en aandoeningen in de breedste zin van het woord. De therapie is geschikt voor jong en oud, van baby’s tot senioren.

Een energetische behandeling is erop gericht om het evenwicht in het menselijk energiesysteem te herstellen. Als therapeut werk ik met universele levensenergie en kan daarmee het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest bevorderen.

Er wordt gekeken naar de verstoringen en blokkades in de energielagen van de hulpvrager. Door het weghalen van de blokkades kan de energie weer vrijelijk stromen. Ook wordt er nieuwe universele levensenergie toegevoegd in het energiesysteem, zodat de energiebalans zich hersteld. Daardoor wordt op een krachtige manier het natuurlijk zelfhelend vermogen gestimuleerd. Dit geeft verlichting van (pijn)klachten en bevordert het welbevinden, de gemoedsrust en de gezondheid.


Rondom ons fysieke lichaam bevinden zich energielagen. Je kan het vergelijken met een matroesjka poppetje. Als je zo’n poppetje openmaakt, zit er een kleiner poppetje in; en als je dat openmaakt een nog kleiner poppetje, en dat gaat nog een paar keer door. Eigenlijk is het fysieke lichaam het binnenste poppetje en daaromheen bevinden zich de energielagen.

Deze energielagen bestaan uit een fysieke, mentale en emotionele laag. Al die energielagen horen in balans te zijn om je gelukkig, tevreden en gezond te voelen. Een klacht of ziekte geeft aan dat de harmonie verstoord is. Als je langdurig uit balans bent op het mentale vlak (zoals angsten, piekeren of stress) kan dit uiteindelijk leiden tot emotionele onbalans (zoals somber voelen, snel huilen of gauw boos worden). Dit kan weer lichamelijk onbalans tot gevolg hebben in de vorm van allerlei (pijn)klachten en ziektes.

Het is een natuurlijke behandelwijze, die als aanvulling op de reguliere behandelwijze, wordt gegeven.

Voor welke aandoeningen is de therapie geschikt?

Verschillende aandoeningen hebben baat bij energetische therapie. Voel je je vermoeid, gespannen of zit je niet lekker in uw vel, dan kan de behandeling rust, balans en verlichting geven.

Bij reumatische klachten geeft het verlichting. Bij ReumaNederland worden alternatieve behandelvormen genoemd. Deze cliënten kiezen naast een reguliere behandeling voor een alternatieve behandeling om de klachten te verlichten. Ook bij fibromyalgie, gewrichtsklachten, vermoeidheid, gespannenheid, slaapproblemen, spijsverteringsklachten en andere lichamelijke of geestelijke klachten kan de behandeling verlichting geven. 

Energetische therapie kan goed worden ingezet bij HSP’ers (Hoog Sensitieve Personen). Zij krijgen tools aangereikt om beter met deze mooie eigenschap om te kunnen gaan.

Chronisch zieken ondervinden veel baat bij energetische therapie, want het ondersteunt, biedt comfort en troost.

Een energetisch therapeut is geen arts en geeft geen medische diagnose. Voor lichamelijke en geestelijke klachten is het verstandig eerst een arts of specialist te raadplegen.

Trillingen Frequenties

Trillingen Frequenties
Ons lichaam, onze gedachten en onze emoties bestaan allemaal uit energie en hebben een eigen trillingsfrequentie. 
De trilling die je uitzendt is als het ware een energetische blauwdruk van hoe jij je voelt. Als je depressief, verdrietig bent of veel alcohol gebruikt, dan is je trilling laag. Als je blij of opgewekt bent, zit je vol energie, dan is je trilling juist hoog.
Dus zware emoties, zoals schaamte en boosheid bevatten een lage frequentie, terwijl liefde en plezier juist een veel hogere frequentie bevatten. Jouw persoonlijke trillingsfrequentie trekt frequenties van gelijke hoogte aan. Is je frequentie laag, dan trek je negatieve ervaringen aan. Is je frequentie hoog, dan trek je ervaringen aan met een hoge frequentie.
 
Wil je jouw trillingsfrequentie verhogen om prettiger te kunnen leven?  Lees dan de volgende tips die dit proces kunnen ondersteunen.
 1. Gezonde voeding
  Eet gevarieerd en eet dagelijks voldoende groente en fruit. Voeg regelmatig noten, zaden, pitten en peulvruchten aan je maaltijd toe. Zorg dat je daarnaast dagelijks voldoende water drinkt. Vermijd zo veel mogelijk bewerkt voedsel en E-nummers, geraffineerde suikers en alcohol.
 2. Beweeg voldoende
  Kom in beweging: wandelen, hardlopen, (team)sporten, dansen, yoga. Goed voor lichaam, geest en het verhogen van je frequentie. Probeer 30 minuten per dag hiervoor vrij te maken.
 3. Werk aan emotionele blokkades
  Een belangrijk onderdeel bij het verhogen van je frequentie is het onderzoeken van je emoties. Door deze te onderdrukken en te ontkennen, verlaag je je frequentie. Laat emoties daarom toe in je leven en uit ze, als dat nodig is.
 4. Beperkende overtuigingen en angsten
  Vanuit  onze opvoeding en jeugd hebben we veel overtuigingen meegekregen. Deze overtuigingen zijn ons vaak onbewust aangeleerd en hebben we ons eigen gemaakt en zorgen voor blokkades en belemmeringen in ons leven. Onderzoek eens hoe jij in het leven staat. En als je angst, schuld of schaamte ervaart, onderzoek of deze reëel is. Resoneert dit echt met wat jij in jouw hart voelt?
 5. Leven vanuit je hart
  Je hart is de plek waar onvoorwaardelijke liefde en compassie stroomt. De plek van ontvangen en geven. Luister naar je hart. Hoe meer je in verbinding kan blijven met je hart, hoe krachtiger je wordt. Zachter en liefdevoller. Hoe meer je leeft in liefde, hoe hoger je trillingsfrequentie en bewustzijnsniveau.
 6. Luister naar muziek
  Verzamel de muziek die je het leukst vindt, muziek waar je helemaal van opknapt en vrolijk van wordt. Zet deze muziek s’ochtends wanneer je wakker wordt op!
 7. Ben je bewust van wat je leest en ziet
  Op het nieuws krijgen we dagelijks veel ellende voorgeschoteld. Oorlogen, moord en onderdrukking. Dit komt hoe dan ook bij je binnen als je dit leest of ziet. Merk je dat je hier last van hebt, besluit dan om er niet meer naar te kijken. 
 8. Mediteren
  Meditatie is een fijne manier om je te verbinden met jezelf en aanwezig te zijn in het nu. Luister bijvoorbeeld naar https://www.youtube.com/watch?v=7FnFB8SL-KM
 9. Denk positief
  We hebben ontzettend veel gedachten. Observeer eens wat vaker welke gedachten je hebt. Zijn ze positief of negatief? Door bewust aandacht te besteden aan je gedachten, heb je ook de mogelijkheid om deze bewust te veranderen.